Tips om pigmentvlekken te voorkomen of te verwijderen

lichte huid, pigmentvlekken verwijderen

Als u pigmentvlekken in uw gezicht hebt, dan kan dat heel vervelend zijn. Het schaadt uw zelfvertrouwen, waardoor u sneller geneigd bent om thuis te blijven, waar u voorheen graag naar buiten ging. Een erg vervelende aangelegenheid, die met een aantal tips volledig te voorkomen is.

Zonnebrandcrème voorkomt pigmentvlekken in uw gezicht

Pigment wordt op uw huid gevormd om deze tegen de UV stralen van de zon te beschermen. Als u teveel in de zon loopt, dan zal de huid overmatig gaan reageren, waardoor er ophopingen pigment ontstaan, de pigmentvlekken dus. Daarom is het verstandig om uw gezicht, voor u naar buiten gaat, met zonnebrandcrème in te smeren. Op deze manier beschermt u uw huid ook tegen de UV straling en zal de kans op pigmentvlekken in uw gezicht aanzienlijk af gaan nemen en als u al vlekken in uw gezicht heeft, zullen deze minder snel toenemen.

whitening cream
Pigmentvlekken verwijderen met Skinlight

Pigmentvlekken van uw gezicht verwijderen met honing

Honing is een gewild ingrediënt in huidverzachtende en verlichtende doe-het-zelf  maskers. Honing is erom bekend een antibacteriële werking op de huid te hebben. Daarnaast bevat het voedende en hydraterende vitaminen, mineralen, aminozuren en enzymen, net als antioxidanten die de huid tegen vrije radicalen zullen beschermen. Daarnaast bevat honing in zijn pure, rauwe vorm gluconzuur, een mild AHA-fruitzuur, een natuurlijk voorkomend bestanddeel dat de huid er beter uit laat zien. U smeert de honing als gezichtsmasker op uw gezicht en laat dit 15 minuten lang intrekken om zo goed zijn werk te kunnen doen. Hierna spoelt u het met lauw water af. Dit masker kunt u iedere dag gebruiken om zo van de pigmentvlekken in uw gezicht verlost te worden.

Pigmentvlekken met tarwekiemolie verwijderen

Tarwekiemolie heeft een helend effect op de huid omdat er een behoorlijk hoog gehalte aan vitamine E in zit. Ook werkt het goed tegen littekens en rimpels. Daarnaast beschermt de tarweolie tegen de zon en is het een goede aanvulling voor de zonnebrandcrème, maar absoluut geen vervanging hiervan. Let daar wel op. U kunt de tarwekiemolie ’s avonds op uw gezicht smeren en de volgende ochtend eenvoudig afspoelen, zodat het goed zijn werk kan doen.

Pigmentvlekken Camoufleren

Pigmentvlekken voorkomen en verwijderen

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *