Tips voor het camoufleren van pigmentvlekken in je gezicht

Een ophoping van de kleurstof melanine zegt je hoogst waarschijnlijk niets, Als we het over pigmentvlekken hebben, dan wordt het waarschijnlijk al een heel stuk duidelijker. En deze donkere vlekjes of grotere vlekken komen ook voor in het gezicht. Teveel zonlicht, roken, overmatig gebruik van de zonnebank kunnen er allemaal voor zorgen dat deze pigmentvlekken ontstaan. Handig om te weten als je ze wilt voorkomen, maar als je ze al hebt, dan heb je daar niets aan. Maar wel aan een aantal tips voor het camoufleren van pigmentvlekken in je gezicht.

Je kunt camouflage make-up aanbrengen om de vlekken zo goed als onzichtbaar te maken. Maar over het algemeen is het erg moeilijk om een kleur te vinden die ook bij je huid past. Maar als je de juiste kleur hebt, is het verstandig zo min mogelijk  aan te brengen. Des te meer je erop smeert, des te meer zal het op gaan vallen en dan is het gele camouflage effect teniet gedaan. De kleur moet precies dezelfde kleur zijn als je huid, maar wel met een warme ondertoon. Deze ondertoon neutraliseert  de donkere kleur van de pigmentvlekken in je gezicht en daardoor vallen deze meteen een heel stuk minder op.

Ook zijn er verschillende crèmes te koop die de donkere plekken in je gezicht kunnen verbleken  en zelfs tot precies dezelfde kleur als de rest van je huid kunnen reduceren. Dit is misschien nog wel de meest effectieve oplossing, aangezien hij langduriger is. Meestal zijn deze producten zo samengesteld dat je ze tweemaal daags dun over de plekken hoeft uit te smeren om zo het ultieme resultaat te krijgen. Het duurt dan ongeveer 6 weken voordat de huid naar zijn originele kleur gaat, maar dan zijn de donkere vlekken ook niet meer terug te zien! Een zo goed als blijvend resultaat is het gevolg. En mochten de pigmentvlekken in je gezicht toch weer de kop opsteken, dan kun je het eenvoudig bijsmeren, om zo weer snel een egale huid te krijgen.

Pigmentvlekken camoufleren

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *