Hyperpigmentatie op het gezicht    

Er zijn veel mensen die hun gezicht willen bleken. Vaak heeft dit te maken met oneffenheden in het gezicht, waardoor de huid niet meer egaal is. Hierbij kun je aan donkere vlekken in het gezicht denken.

Veel mensen hebben kleine vlekjes op het gezicht en ervaren dit als erg vervelend. Dit fenomeen is ook wel bekend onder de naam hyperpigmentatie. Men kan hier onzeker door worden, vooral omdat deze plekjes op het gezicht, maar ook op de handen. Het komt door deze kleine donkere vlekken in het gezicht waardoor iemand zich onzeker kan gaan voelen.

Hyperpigmentatie op het gezicht

Hoe ontstaat hyperpigmentatie?

Hyperpigmentatie ontstaat door een overproductie van melanine op verschillende plaatsen van de huid. Het kan leiden tot vlakke, donkere plekken op de huid die lichtbruin tot zwart van kleur kunnen zijn. Ook de grootte en de vorm van deze plekken kan erg verschillen.
Er zijn vele soorten hyperpigmentatie maar de hieronder genoemde vormen komen het vaakst voor:

  • Pigmentvlekken of ouderdomsvlekken: Deze worden veroorzaakt doordat de huid teveel aan de zon is blootgesteld en komen dus ook voor op plekken van de huid die veel in het zonlicht komen. Ze komen dan voor in het gezicht, op de handen en armen. Over het algemeen zijn het kleine, donkergekleurde vlekjes op de huid
  • Melasma of Chloasma: Dit wordt in de volksmond ook wel het ‘zwangerschapsmasker’ genoemd. Dit omdat 90% van de vrouwen die zwanger worden hier last van ondervinden. Het ontstaat door de schommeling van hormonen en het veroorzaakt over het algemeen donkere en onregelmatig vormgegeven vlekken in het gezicht en soms op de armen. De vlekken kunnen soms vrij groot zijn
  • Hyperpigmentatie na een ontsteking: Als de huid na huidletsel aan het herstellen is kan deze vorm van hyperpigmentatie achterblijven als een vlakke, verkleurde plek. Het komt vaak voor bij mensen die acne (puistjes) hebben, maar kan ook door cosmetica veroorzaakt worden. Ook en chemische peeling of laserbehandeling kan hier de oorzaak van zijn.

Vooral als dit soort donkere plekken op het gezicht vormen is het dus goed voor te stellen dat men hier iets aan wil doen. Gelukkig zijn er vandaag de dag natuurlijke producten die aan deze hyperpigmentatie een eind kunnen maken.

Hyperpigmentatie op het gezicht

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *