Is jouw gezicht donkerder dan de rest van je lichaam en vind je dit storend? Dan kun je er tegenwoordig gemakkelijk iets aan doen. Natuurlijk kun je met make-up ook al een heel eind komen. Maar voor degene die graag een blijvend resultaat nastreven zijn onderstaande opties zeker een uitkomst.

Gebruik een huid verlichtende creme

Een dergelijke creme gebruik je twee keer per dag en maakt de huid 1-3 tinten lichter. Vaak wordt geadviseerd om het te combineren met een zonnebrandcreme. Een goede is Skinlight. Dit soort cremes worden ook wel bleekcremes genoemd omdat ze de huid lichter maken. Naast dat ze de huid bleken remt het ook nieuwe pigmentaanmaak af. Hierdoor zul je merken dat de huid binnen 4-12 weken lichter wordt. Je ziet niet meteen resultaat, houd dus vooral even vol en dan merk je vanzelf dat de huid geleidelijk aan lichter wordt. Je kunt stoppen met smeren wanneer je een goed resultaat behaalt hebt.

gezicht bleken, gezicht lichter maken, lichtere huid krijgen

Vermijd de zon

De zon vermijden is niet zo heel makkelijk, vooral niet in de zomermaanden. Het is ook echt niet erg om zo nu en dan vol in de zon te zitten. Maar wanneer jouw huid snel pigment aanmaakt dan is het wel verstandig om de zon zoveel mogelijk te mijden. Zodra nieuwe pigmentaanmaak niet gestimuleerd wordt (zon is een stimulans), dan wordt de huid ook niet donkerder. Waarschijnlijk merk je zelf ook wel dat de huid minder donker is in bijvoorbeeld de wintermaanden. Let wel: ook de winterzon is krachtig dus gebruik wel altijd een zonnefactor.

Goed insmeren

Smeer je goed in wanneer je het huis verlaat. Een goede zonbescherming is het halve werk. Gebruik altijd een zonnebrandcreme met een hoge factor van minimaal spf 50. Zo ben je altijd goed beschermd wanneer je naar buiten gaat. Smeer je ook goed in wanneer je met de auto op pad gaat. Achter glas kun je namelijk ook bijkleuren. Glas houdt wel enkele stralingen uit de zon tegen, maar zeker niet alles.

Investeer in een hoed

Een hoed staat niet alleen maar leuk, maar heeft ook een hele goede functie. Het houdt je gezicht namelijk in de schaduw. Zo kun je alsnog lekker in de zon wandelen, zonder dat je gezicht bijkleurt. Ook nu is het aan te raden om alsnog een zonnefactor te gebruiken, want ook in de schaduw kleur je bij. Maar wel een stuk minder snel.

Heel het gezicht bleken doe je zo

Berichtnavigatie


4 gedachten over “Heel het gezicht bleken doe je zo

  1. Het heeft totaal niet gewerkt bij mij. Ik heb al een normaal lichte huid. Bescherm mezelf altijd zomer/winter met zonnefactor 50. Ik heb hier en daar wat pigmentvlekken in lichte kleur ongeveer 3/4 jaar. Ik heb er gelijk 2 besteld en elke dag 2 keer trouw gebruikt en een foto gemaakt voordat ik was begonnen aantal maanden terug. Helemaal geen verschil, gewoon niks. Hartpijn voor het geld wat ik uitgegeven heb.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *