pigmentvlekken in gezicht, donkere vlek in gezicht, donkere vlek op rug verwijderen - kopie

Zo bescherm je je gezicht tegen de schadelijke straling van de zon

Als je veel buiten bent, dan is het erg belangrijk om je huid tegen de UV stralen van de zon te beschermen. Veel mensen smeren zich voornamelijk in als het heel mooi weer is, bijvoorbeeld tijdens de warme en zonnige zomermaanden. Maar wat men vaak vergeet is dat de zon het hele jaar door schade aan de huid toe kan richten, vooral in het gezicht. Daarom is het belangrijk om  het hele jaar door een goede gezichtsbescherming tegen de zon te gebruiken.

Gebruik zonnebrandmiddelen als gezichtsbescherming tegen de zon

Als gezichtsbescherming tegen de zon is het goed om iedere dag een zonnebrandmiddel aan te brengen. Ook als de zon niet fel schijnt. Op deze manier weet je zeker dat je altijd bescherming tegen de UV stralen van de zon hebt. Ook al schijnt hij misschien niet zo heel erg sterk, als je iedere dag voor een langere tijd buiten bent, dan kan de huid schade oplopen. En door een dun laagje zonnebrandcrème aan te brengen zijn je handen, je armen en je gezicht sowieso een stuk veiliger en kun je eventuele kleine – of grotere – pigmentvlekken voorkomen. Uiteraard is het met een felle zomerzon al helemaal aan te raden omdat niemand zich in de zon wil verbranden.

Natuurlijke bescherming tegen de zon

In principe is de huid op je gezicht zich ook al in bescherming tegen de zon aan het nemen. Dit natuurlijke beschermingsmechanisme is de vorming van melanine onder invloed van de zon. Melanine is het pigment dat onze ogen, huid en haar van hun kleur voorziet. Als je bruin wordt, is je huid zich dus als het ware aan het beschermen.

Omdat kleine kinderen haast geen melanine aanmaken, waardoor er dus weinig pigment zal vormen die de huid zal beschermen, is het altijd belangrijk om de kinderen goed in te smeren.

Gezicht beschermen tegen stralen van zon

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *