Niks vervelender en slechter voor je zelfvertrouwen dan het hebben van donkere vlekken op de huid. Gelukkig hoef je hier niet mee te blijven zitten. Er zijn genoeg manieren voor het bruine vlekjes in gezicht verwijderen. Deze vlekken worden natuurlijk veroorzaakt door pigment, wat zich naarmate je langer in de zon bent geweest te veel gaat vormen. Dit wordt dan ook vaak erger naarmate je ouder wordt. Gelukkig zijn er ook manieren waarop je weer van deze vlekken af kan komen, en wij hebben er enkele verzameld.

Het gebruiken van zonnebrandcrème

Het dagelijks opsmeren van zonnebrand zal geen huidige pigmentvlekken verwijderen, maar het kan ze wel verminderen en vooral nieuwe pigmentvlekken voorkomen. Zoals ik al noemde worden de donkere plekken op de huid veroorzaakt door de zon, en dan uv-straling in het speciaal. Zonnebrand beschermt je huid hiertegen en zal dus voorkomen dat de pigmentvlekken erger worden en dat er nieuwe vormen.

Korting wordt automatisch verrekend bij het afrekenen van je bestelling.

Pigment crème

Er is een heel scala aan cosmetische pigment crème die de pigmentvlekken lichter maken en zelfs kunnen laten vervagen. Hier zit wel behoorlijk veel verschil in, hoe ze werken en hoe effectief ze zijn. Ik zou dus altijd eerst naar de beoordelingen kijken voordat je zo’n crème aanschaft. Dan kun je ervan uit gaan dat hij goed werkt. En misschien heeft je huisarts nog aanbevelingen voor je van goede pigment crèmes die werken. Een crème waar je in ieder geval van op aan kan is Skinlight. Deze crème is gemaakt om de huid een stuk lichter te maken en is dus vaak effectiever dan pigmentvlekken crèmes die de huid over het algemeen proberen te verbeteren. Bovendien hoef je deze crème alleen maar op de donkere vlekken aan te brengen en werkt hij dus erg gericht. Ook hoef je voor deze crème niet naar de dokter en kun je hem dus altijd uitproberen

Het gebruiken van citroensap

Voor bruine vlekjes in gezicht verwijderen kun je ook citroensap gebruiken. Citroensap heeft namelijk behalve een blekende werking ook een foliërend effect en het stimuleert de aanmaak van nieuwe gezonde cellen. Wanneer je jouw pigmentvlekken elke avond met wat citroensap aanstipt zullen ze snel lichter worden. Bedenk je wel dat citroensap je huid erg gevoelig maakt voor uv-straling. Je zal je dus elke ochtend goed met zonnebrand in moeten smeren, anders heeft het weinig zin.

whitening cream voor het lichter maken van de huid
Nu ook te bestellen op Bol.com, de winkel van ons allemaal.

Een laserbehandeling

Het nemen van een laserbehandeling kan ook een oplossing zijn. Het werkt zo dat de laserstraling uitzend op een bepaalde frequentie die alleen de pigmentcellen aantast en verpulvert. Een dergelijke behandeling moet meestal jaarlijks gebeuren, aangezien de pigmentvlekken met deze methode meestal we gewoon terugkomen. Een nadeel kan zijn dat deze behandelingen niet vergoed worden, en dat ze niet al te goedkoop. Ik zou dus eerst met je dokter bespreken of dit de beste oplossing voor jou pigmentvlekken is. Het kan namelijk zo zijn dat jouw pigmentvlekken niet eens geschikt zijn voor een laserbehandeling.

Dit waren enkele manieren om donkere vlekken op de huid te behandelen, maar dit zijn zeker niet de enige manieren. Voor iedereen is er een geschikte manier om van zijn pigmentvlekken af te komen. Staan deze methodes jou niet aan? Blijf dan vooral verder zoeken. Je hoeft er in ieder geval niet mee te blijven zitten en er onzeker over te worden, desnoods gebruiken je simpele camouflage om de pigmentvlekken te vervagen. Iedereen moet zich mooi kunnen voelen, jij dus ook. Wacht dus niet langer, je kunt vandaag nog actie ondernemen om van deze donkere vlekken af te komen.

Donkere vlekken op de huid behandelen

Berichtnavigatie


4 gedachten over “Donkere vlekken op de huid behandelen

  1. Ben vol aan het smeren met factor 50, maar toch vallen die pigmentvlekken wel heel erg op.. vooral nu het zonnetje weer volop schijnt. Iemand tips om dit te vervagen…

  2. Heb ook van die bruine vlekken op mijn huid, zelf vind ik laseren een wat te grote stap dus ben begonnen met de blekende creme van skinlight.

  3. In de zomermaanden heb ik altijd meer last van donkere vlekken op mijn huid dan in de winter. De zon is voor mij echt de boosdoener. Bij mij werkt de creme heel goed, na ongeveer 5-6 weken waren bij mij de vlekjes echt al een stuks minder zichtbaar. Ik ga nog wel even door zodat ze nog net iets lichter worden. Iemand ook ervaring hier met deze creme?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *