moedervlek, moedervlekken, moedervlek weghalen, moedervlek verwijderen

Hoe verwijder je kleine vlekjes op de huid?

Iedereen heeft wel moedervlekken. Veel mensen hebben er maar een paar, maar er zijn ook mensen die er een heleboel hebben en vaak op de meest opvallende plekken, zoals op de armen, handen, in de nek of in het gezicht. Dit kan als uiterst vervelend worden ervaren, helemaal omdat ze naarmate je ouder wordt in hoeveelheid toe zullen nemen.

Moedervlekken zijn pigmentophopingen in de huid. En deze pigmentvlekken kun je (laten) verwijderen. Daar zijn verschillende methodes voor.

Veiligste manier moedervlekken verwijderen

De veiligste manier om deze vervelende moedervlekjes of grotere moedervlekken te laten verwijderen is om het door een arts te laten doen. Deze zal de plek waarschijnlijk onderzoeken om te bepalen of de moeder vlek goed- of kwaadaardig is. Hij kan de pigmentverkleuring wegsnijden en uitbranden, waarbij de moedervlek ter hoogte van de rest van je huid wordt weggeschoren om daarna de huid uit te branden. Ook is het mogelijk dat de arts het gaat wegsnijden om het vervolgens te hechten.

Bij deze methode wordt de moedervlek en een stukje van de omliggende huid weggesneden en daarna wordt de wond met hechtingen weer dichtgemaakt.

Zelf weghalen van de moedervlekken

Zelf de moeder- of pigmentvlekken verwijderen is ook een optie. Hier zij neen aantal huis- tuin- en keukenmethodes voor.

  • Appelazijn: Met appelazijn de pigmentvlekken weghalen is een goedkope manier, zonder dat je er littekens aan over zult houden. Giet een paar druppels appelazijn op een wattenbolletje. Vervolgens plaats je het wattenbolletje om de moedervlek en wikkel je daar een verband omheen. Dit laat je zo een uur lang zitten. Deze procedure herhaal je iedere dag, net zo lang tot de moedervlek verdwijnt.
  • Jodium: Hiervoor gebruik je een jodiumoplossing met daarin 5% jodium. Dit kun je gewoon zonder recept verkrijgen en het is een effectief middel om moedervlekken of pigmentvlekken te verwijderen. Je brengt twee keer per dag (één keer in de ochtend en een keer in de avond) 1 druppel van de jodiumoplossing op de betreffende plek aan, waarna je hier een pleister overheen plakt. NA ongeveer een week zou de moedervlek los moeten laten. Let wel op: Jodium is in grote hoeveelheden giftig. Als je voor deze methode kiest, zorg er dan ook voor dat je geen jodium in gaat slikken.

En zo zijn er nog meer methodes. Wees er wel heel erg zeker van dat je geen kwaadaardige plekken aan het verwijderen bent. Om hier zeker van te zijn raden wij je dan ook aan om altijd eerst bij de huisarts langs te gaan, zodat je na onderzoek zeker van kunt zijn dat het verwijderen van je moedervlek geen kwaad kan.

Donkere vlekjes op de huid

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *